Bag om Lokalforeningen i Vejle

frivillige lokalforeningen

MØDREHJÆLPEN, som vi kender den i dag, har eksisteret siden 1983, men er grundet på to private hjælpeorganisationer oprettet for mere end 100 år siden!

Mødrehjælpen er en privat humanitær organisation, der har til formål at rådgive og hjælpe børnefamilier og gravide i sårbare situationer, og for at nå ud til disse er der løbende startet lokalforeninger op i de fleste større danske byer.

 

Kontakt os

Butik - genbrug til børn

Foldegade 19

7100 Vejle

Tlf.: 50 58 52 12

Email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Lokalforeningen Vejle etableres

I januar 2012 kommer turen til Vejle. MØDREHJÆLPEN VEJLE LOKALFORENING bliver etableret ved en stiftende generalforsamling og er den 14. i rækken af Mødrehjælpens lokalforeninger på landsplan.

 

Lokalforeningens første projekter

På Lokalforeningens bestyrelsesmøder i løbet af foråret 2012 arbejdes der målrettet med foreningens indsatsområder og aktiviteter, men det er først efter et informationsmøde i slutningen af maj, hvor yderligere 10 frivillige kommer med i lokalforeningen, at tingene tager fart. Der afholdes en ekstraordinær generalforsamling i slutningen af juni, og der nedsættes grupper, der arbejder med fundraising, PR og etablering af hhv. butik med genbrug til børn og Den rullende Kagemand.

 

Den rullende Kagemand

 - kommer godt og hurtigt fra start! Der bliver udformet retningslinjer og ansøgningsskema, samt fundet sponsorer, der giver et tilskud til en fødselsdagsmenu, og Den rullende Kagemand er allerede fra efteråret 2012 med til at give flere børn i Vejle  Kommune en god fødselsdagsfest!

Klik her for læse mere om den rullende kagemand

 

Butik - genbrug til børn

- tager det længere tid at få op at køre. Her skal vurderes beliggenhed, størrelse mv., og flere frivillige bruger lidt af sommerferien på at besigtige egnede lokaler. Valget falder dog rimeligt hurtigt på Grønnegade 12!
Efter et informationsmøde om genbrugsbutikken i slutningen af august kommer flere frivillige til, og i september måned arbejder mange frivillige ildsjæle på at klargøre butikken til åbning.
En særdeles vigtig faktor for opstarten af butikken er imidlertid donation af børnetøj, legetøj og udstyr til børn, men det viser sig heldigvis ikke at være et problem! Rigtig mange afleverer, og snart bugner flere af de frivilliges private kældre af fine og velholdte donerede ting. Disse bliver dog snart flyttet ned i butikkens kælderrum, hvor kælder-teamet gør en kæmpe indsats med sortering, vask, strygning og prismærkning.
Og så er det ganske vist... Den sidste fredag i efterårsferien – helt præcist den 19. oktober 2012 – slår Mødrehjælpen Vejle Lokalforening dørene op til en velindrettet og hyggelig butik med genbrug til børn, og åbningen festligholdes med et børnearrangement i den efterfølgende uge.

Klik her for at læse mere om butikken i Vejle

 

Fundraising-gruppen

- søger henover sommeren og efteråret midler ved fonde, kommunen og andre potentielle sponsorer i lokalområdet. Da Lokalforeningen også er afhængig af støtte fra fonde, sponsorer og bidragydere, er man meget taknemmelig for de bidrag, der er blevet og vil blive doneret.

 

PR-gruppen

- starter i juli måned med at udarbejde flyers, foldere og pressemeddelelser for at formidle budskabet ud til så mange som muligt, at Mødrehjælpen Vejle Lokalforening nu er blevet en realitet, og at butikken snart ønskes åbnet, og der derfor vil være behov for både flere frivillige til at opstarte og drive butikken samt behov for donationer af tøj mv. Selvom Lokalforeningens foreløbige aktiviteter er kommet godt fra start, så har PR-gruppen fokus på, at behovet for informationer altid vil være der, og seneste tiltag er ajourføring af Lokalforeningens hjemmeside samt oprettelse på facebook.

  

Babystartpakke

Fra starten af januar 2013 støtter lokalforeningen gravide, der har brug for en hjælpende hånd og som bor i Vejle kommune, med en babystartpakke.

Babystartpakken indeholder nyvasket, fint tøj, bleer og lidt legetøj fra butikken.

 

Udflugter og arrangementer

I sommeren 2013 bliver Lokalforeningens første sommerudflugt en realitet. Således deltager mange børnefamilier i en særdeles vellykket tur til Legoland. Der arrangeres nu flere éndagsudflugter årligt.

I efterårsferien 2014 blev den første biograftur arrangeret. Også fremover vil børnefamilier i sårbare situationer blive tilbudt hjælp til en billet til en hyggelig børne- eller familiefilm.

 

Julehjælp 

I december 2013 støtter og hjælper Lokalforeningen 12 børnefamilier til at få en bedre jul ved at give julehjælp, som blev udleveret ved et julearrangement. Flere og flere familier støttes årligt med julehjælp.

 

Butikken flytter

Den 5. marts 2015 flytter butikken til nye og større lokaler i Foldegade 19. Butikken er nu arealsmæsssigt den største af Mødrehjælpens butikker. Den nye butik får ros af kunderne og har givet større omsætning.

 

Gavekort til nybagte mødre

Fra april 2015 uddeler sundhedsplejerskerne i Vejle kommune på vegne af Mødrehjælpen Vejle lokalforening et gavekort på 250 kr. til nybagte mødre i sårbare situationer.

Gavekortene er til brug i vores butik. 

 

Natur og familie

Natur og familie er et nyt projekt i Mødrehjælps regi. Her tilbydes aktiviteter og oplevelser i naturen i lokalområdet.

I september 2016 arrangerer Lokalforeningen både en Pokémon-tur og en tur til Skærup Zoo, hvor der både er fokus på fælles oplevelser i naturen og samvær med andre familier fra alle sociale og kulturelle baggrunde.

 

Nye aktiviteter

MØDREHJÆLPEN VEJLE LOKALFORENING ønsker fortløbende at tage initiativ til arrangementer og andre netværksskabende aktiviteter for  børnefamilier og gravide i Vejle kommune.

 

Bestyrelsen består af

Formand: Thyra Ernstsen

Næstformand: Else Rasmussen

Kasserer: Christina Petersen

Medlem: Ann-Mette Karlsen

Medlem: Inge Egebæk

Medlem: Jonna Due

Medlem: Dorthe Gærup Nielsen

Persondatapolitik

2021 | Mødrehjælpen - Vejle lokalforening - Hjemmeside af BechTech